новината, че iBoot Bootloader на iBroet е изтекъл във формата на изходния код е описана като „най -големият теч в историята“ от един изследовател , но Apple е изляла студена вода върху подобно твърдение, казвайки, че изтичащият код е на три години и че дори и да е било скорошно копие, безопасността на Apple не разчита на секретност в покупката, за да функционира.

Motherboard съобщи за изтичането снощи, след като изглежда, че е изходният код за Iboot, изтече онлайн.

Apple несъмнено издаде известие за сваляне на този код и макар да е лесно достъпен от света в продължение на няколко часа, той вече е премахнат изцяло. Това, разбира се, не показва, че няма да се появи отново и фактът, че Apple се стреми да го свали, заедно с последващо изявление, потвърждава своята автентичност. В изявление, дадено на CNET, Apple свири на уместността на теча.

„Старият изходен код от преди три години изглежда е изтекъл, но чрез проектиране безопасността на нашите продукти не зависи от тайната на нашия изходен код. Има много слоеве от хардуерни и софтуерни защити, вградени в нашите продукти, и ние винаги насърчаваме клиентите да се актуализират до най -новите версии на софтуера, за да се възползват от текущите защити “, казва Apple в изявление.

Въз основа на твърденията на Apple за възрастта на изходния код, изглежда, че се основава на софтуера на iOS 9, вероятно го прави безполезен по отношение на съвременните версии на операционната система, поне това казва Apple. Твърденията на Apple, че безопасността на неговите устройства не зависи от секретността е интересна и може да е изненада.

Без значение какви са последиците за безопасността, не можем да си представим свят, в който Apple не ловуваше теч през днес.

(Източник: CNET)

Може също да искате да проверите:

iOS 12 емоджи: Вижте всички 150+ нови герои идеални тук

iOS 11.3 Публикуване на публична бета 2 Изтегляне / OTA актуализация

Изтегляне: iOS 11.3 Beta 2 IPSW, OTA, пуснат за тестване

iOS 11.2.5 Jailbreak: Уязвимостта на Адам Доненфелд на Адам Доненфелд може да доведе до нов инструмент за освобождение

Изтеглете iOS 11.2.5 Final IPSW връзки, OTA актуализация за вашия iPhone, iPad, iPod touch

Намалете iOS 11.2.5 до iOS 11.2.2 за потенциален бъдещ джейлбрейк, ето как

Jailbreak iOS 11.2.5 / 11.2.2 / 11.2.1 на iPhone и iPad [актуализация на състоянието]

Jailbreak iOS 11 / 11.1.2 на iPhone X, 8, 7, iPad с помощта на Liberios [актуализиран]

Можете да ни следвате в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички текущи от Microsoft, Google, Apple и The Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *