Война на думите се провежда между основателя и изпълнителния директор на Facebook Марк Зукърбърг и изпълнителния директор на Apple Тим Кук.

Следвайки твърденията на последните, че компаниите, които не разчитат на рекламата за доходи, са по -добре, Зукърбърг контрира този аргумент, като казва, че „намира (и) този аргумент, че ако не плащате това някак, не можем да се интересуваме от ти, да бъдеш много сияд. ”

Зукърбърг говореше по време на интервю с Езра Клайн от Вокс, интервю, което се проведе на фона на много дискусии, свързани с Facebook, неговите ценности и важното е липсата на действия за това, което сега изглежда, че са били присвояване на масови данни по време на изборите в САЩ през 2016 г. .

Миналата седмица интервюто на Тим Кук с Кара Суишър на Recode предизвика раздвижване, като Кук отново заяви, че моделът на поверителност на Apple много противоречи на Facebook.

Способността на всеки индивид да знае за какво разглеждате години, кои са вашите контакти, кои са техните контакти, неща, които харесвате и не харесвате и всеки интимен детайл от живота ви – от моята собствена гледна точка не трябва съществуват.

Аргументът на Zuckerberg обаче е, че въпреки че Facebook е компания, която не таксува потребителите за своята услуга, за разлика от Apple, това не показва, че не „се грижи за хората“.

Не мисля по никакъв начин, че това показва, че не се интересуваме от хората. Напротив, мисля, че е от съществено значение да не получим синдром на Стокхолм и да оставим компаниите, които работят усилено, за да ви таксуват много повече, че те всъщност се интересуват много повече за вас. Защото това ми звучи абсурдно.

Разбира се, всеки човек, който вярва, че Apple или Facebook се грижат за тях, за съжаление се заблуждават. И двете компании съществуват, за да печелят пари, точно както всяка друга, и макар че двойката може да третира потребителите и техните данни по различен начин, ние не трябва да сме подложени на илюзия, която или поставя нуждите на своите клиенти пред себе си.

Пълното интервю за VOX си струва да ви разгледате, както е един рекод, държан с Кук.

(Източник: Vox)

Може също да искате да проверите:

IOS 11.4 Бета 1 Бележки за издаване и промени: Какво е новото в това издание?

Изтеглете iOS 11.4 Beta 1 IPSW Links, OTA актуализация за iPhone и iPad

Jailbreak iOS 11.3 / iOS 11.2.6: Нова възможност се появява с уязвимостта на ядрото, подробности тук

Използване на мобилна клавиатура и мишка на PUBG: Счита ли се за измама?

PUBG Mobile White Screen Problem Fix за iPhone 5S вече е наличен

Изтеглете iOS 11.3 IPSW връзки, OTA актуализация на окончателната версия Идеал тук

Jailbreak iOS 11.3 / 11.2.6 / 11.2.2 на iPhone и iPad [актуализация на състоянието]

Можете да ни следвате в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички текущи от Microsoft, Google, Apple и The Web.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *