Не беше прекрасна седмица за Apple, когато става въпрос за течове. Спазвайки от потвърждението на Apple, че изтичането на източник на IBoot наистина е официално, изходният код на базовата лента за няколко дизайна на iPhone вече е споделен онлайн, който потенциално отваря вратата за отключване на базата на софтуер.

Както бе споменато по -горе, Apple вече отговори на по -ранен изтичане на изходния код на iBoot, като потвърди, че той наистина е истински, но също така повтаря, че изглежда, че той е източникът от софтуерно приложение, произведено, както и пуснат три години назад като част от iOS 9. Въпреки че бизнесът не е пуснал официално този код в публичната област, изглежда, че човекът на Тим Кук не се притеснява толкова добре от теча, тъй като е изключително остарял, поне това е, ако вие от това, което бизнесът казва.

Бизнесът също така заявява, че сигурността на неговите продукти всъщност не зависи от тайната на основния му код, което предполага, че няма какво да се занимава с типичния потребител от сигурността, както и гледна точка на поверителността.

Apple все още не е предоставил всякакъв вид отговор на изтичането на този изходен код на базовата лента. Вече започна активен разговор в квартала за това какво ще бъде или не е възможно. Тъй като този код се отнася до базовата лента на различни модели на iPhone, както и тъй като всичко е добре опаковано в проект на Xcode, незабавният разговор точно тук е за това дали това ще бъде полезно да започнете да предлагате отключване на софтуерно базирани приспособления, за да се елиминира или не Всеки тип доставчици се заключва от iPhone на Apple, които съществуват с базова лента, засегната от този източник.

Малко вероятно е днешният квартал Jailbreak да има предвид времето, когато софтуерните приложения се отключват чрез Ultrasn0w са били красота, както и предложени за джаджи, които имат уязвими базови ленти. Наличието на този код, който ще даде възможност на хората с необходимите умения да откриват бъгове, както и потенциално да ги използват, може да възстанови онези дни на отключване на базовата лента като изящно изкуство. В момента не сме сигурни дали нещо ще се получи от това, но едно нещо със сигурност, че наличието на всички източници определено ще улесни задачата на изследователя на сигурността много по -лесно.

Ще изчакаме да видим дали Apple отговаря с нещо в официален капацитет и, разбира се, ще се актуализира, ако някой се справи, за да направи нещо от това.

(Източник: @apple_external [Twitter])

Можете също така да искате да проверите:

iOS 12 емоджи: Проверете всички 150+ нови знака точно тук

iOS 11.3 Публикуване на публична бета 2 Изтегляне / OTA актуализация

Изтегляне: iOS 11.3 Beta 2 IPSW, OTA, пуснат за тестване

iOS 11.2.5 Jailbreak: Уязвимостта на Адам Доненфелд на Адам Доненфелд може да доведе до нов инструмент за освобождение

Изтеглете iOS 11.2.5 Final IPSW връзки, OTA актуализация за вашия iPhone, iPad, iPod touch

Намалете iOS 11.2.5 до iOS 11.2.2 за бъдещ бъдещ джейлбрейк, ето как

Jailbreak iOS 11.2.5 / 11.2.2 / 11.2.1 на iPhone, както и iPad [актуализация на състоянието]

Jailbreak iOS 11 / 11.1.2 на iPhone X, 8, 7, iPad, използващ Liberios [актуализиран]

Можете да се съобразите с нас в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за най -новите от Microsoft, Google, Apple, както и в мрежата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *