на Windows OS на Microsoft даде репутация като нещо като магнит, когато става въпрос за злонамерено софтуерно приложение, както и за заплахи за сигурността като цяло, така че новината, че вашата Паролата за вход може да е доста проста, за да може един безскрупулен ред да открие е, а не да е изненадващо, нещо като разочарование.

Windows 8 събира много тежка пара пред предстоящото си издание в последните етапи на октомври, но за тези, които работят или предшественикът си, Windows 7 (или дори Windows 8), вашият акаунт може да не е толкова сигурен, колкото може би сте го предположили да го направите на бъда.

Разбира се, не всички да включват паролата си акаунта си, както и ако вие в истината не го правите, тогава има малко причина за аларма. Тези, които правят, могат да открият начина, по който Windows съхранява паролата, намеква за малко смущаващ. Понастоящем би било изключително просто отдалечен индивид да дешифрира намека за паролата ви, което от своя страна оставя съкращаването на шансовете, че те ще могат да предположат вашата парола.

Според публикуване в Arstechnica, Windows държи вашите пароли подсказки в своя регистър, заключени в бъркана форма, въпреки че този чужд удар от герои може бързо да бъде превърнат в нещо просто за четене.

Недостатъкът е намерен от Джонатан Клавдий от Spiderlabs, който публикува автоматизиран скрипт, преди да го добави към сайт с името на Metasploit, посочен да се специализира в софтуера за тестване на проникване. “Въпреки че тези неща изглеждаха малко нечетливи на повърхността”, обясни той, “вече можем да видим, че тя може да бъде декодирана, както и да бъде използвана от инструменти, които извличат информацията от SAM.”

Струва си да се отбележи, че паролата на потребителя не се дешифрира, използвайки тези методи, но за забравителните хора, които обичат да се занимават с навременния си намек, тази специфична уязвимост, естествено, прави паролата, която се досеща толкова малко по -лесна.

Microsoft не е коментирал уязвимостта, въпреки че с Windows 8 не е толкова далеч, производителят на софтуерни приложения може да си сподели толкова неблагоприятна преса-особено по отношение на поверителността, както и за сигурността. Това е вида на историята, която подтиква хората да грабват своите вили, както и март в колективен гняв, така че очевидно ще ви поддържаме да се актуализирате, както и когато Microsoft идва с Fix.

Можете да се съобразите с нас в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или да харесвате нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за най -новите от Microsoft, Google, Apple, както и в мрежата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *