Издаден официално на 3 септември 2019 г., Android 10 вече е достъпен за всеки смартфон Google Pixel до момента. Vital също пусна актуализацията за жизненоважния телефон. OnePlus 7 Pro и OnePlus 7 също са получили актуализацията на Android 10 от OnePlus. Но както всяка година, повечето потребители на Android имат въпросителен знак в живота си.

Актуализация на Android 10 за устройства от големи OEM производители

Това е, ако телефонът ви дори ще получи актуализацията на Android 10. Нещастната истина е, че много смартфони с Android никога няма да я получат. И някои от онези, които ще го направят, може да не го получат до този път следващата година, когато друга версия на Android вече е излязла.

Асус

Asus Zenfone 5Z беше един от телефоните, включени в бета програма Android 10. Така че можем да очакваме поне Zenfone 5Z да се актуализира до пълен, стабилен, Android 10. Новият флагман на Asus, Asus Rog Phone 2 също е силен претендент за получаване на актуализацията на Android 10. Няма официално потвърждение от компанията. Коментар на форумите на ASUS обаче казва, че Zenfone 6 също ще получи актуализацията.

ASUS ни изненада миналата година, като предостави актуализации на Android Pie на доста устройства. Може да видим, че Asus прави тази тенденция, но е рано да се каже.

Zenfone 5Z, Zenfone 6

ROG Телефон 2

От съществено значение

Essential има само телефон под колана им, жизненоважния телефон. Той също така управлява акции Android и по този начин компанията има почти никакви проблеми, поддържайки я актуализирана. Телефонът получава актуализации на Android в рамките на дни от последния пиксел, който го получи. Точно това се случи и тази година. Жизненият телефон вече е получил актуализацията на Android 10.

Htc

Не е тайна, че нещата не вървят добре за HTC. Компанията почти не прави заглавия вече и хората до голяма степен са забравили за това. Това никога не е добър знак за компания за потребителска електроника. Миналата година компанията достигна ново ниско ниво по отношение на актуализациите на Android. До юни 2019 г. само един смартфон HTC беше актуализиран до Android Pie. През юни компанията добави U12 Plus, U11 и U11 Plus в списъка с Android Pie. И тогава това беше това.

Не очакваме това да се промени. Версията на Android One на HTC U11 Life може да получи актуализацията на Android 10 преди 2020 г. Флагманите могат да го получат и понякога през следващата година.

HTC U12 Plus

HTC U11, U11 Plus, U11 живот

Huawei/Чест

Huawei е един от най -големите производители на смартфони с Android и те актуализират много телефони. Те също оставят много от своите устройства и на тъмно. Вече създадохме отделна публикация за актуализацията на Android 10 на устройства Huawei и Honor.

Lg

LG също не е много страхотен относно актуализациите на Android. Донея до януари 2019 г., за да се изтласка първата актуализация на Android Pie на едно от неговите устройства. В САЩ Android Pie не пристигна на смартфони на LG до май. LG G8 ThinQ беше в бета програма Android 10, така че вероятно трябва да получи актуализацията преди 2020 г. Въпреки че, не бива да задържате дъха си за нея. Най-новите флагмани на LG и няколко устройства със среден клас трябва да получат актуализацията, колкото и да е късно.

G8 thinq

V50 thinq

G7 един

Motorola

Тъй като е купен от Lenovo, Motorola прилича повече на Lenovo, когато става въпрос за хвърляне на устройства с марката Motorola на пазара и не ги актуализира. За разлика от други OEM производители, Motorola може да разгърне актуализацията на всяко устройство по всяко време. Актуализацията на Android Pie, например, се разгърна на Motorola устройство от среден клас, преди да стигне до техния водещ Moto Z3. Линията Moto E никога вече не получава актуализация на версията на Android.

Но Motorola актуализира доста от най -новите си устройства, така че W може да очаква тази тенденция да продължи.

Moto Z3, Z3 Play, One Vision, One Action, One, One Power, G7 Plus, G7, G7 Power, G7 Play

Motorola One Action

Актуализация на Nokia Android 10

Имайки предвид, че повечето телефони на Nokia са устройства Android One, бихте очаквали те да свършат добра работа с актуализации. И в по -голямата си част те са в крак с тези очаквания. Миналата година Nokia разгърна актуализации на Android Pie на почти всички свои водещи устройства до края на 2018 г. Устройствата от среден клас и отдолу трябваше да чакат много по-дълго в някои случаи, но в крайна сметка те получиха и актуализацията.

Nokia се гордее с рекорда си за актуализиране и иска да го продължи и тази година. Компанията заяви, че ще разгърнат актуализациите в 5 вълни. По принцип те планират да актуализират всички допустими устройства, започващи от Q4 2019 до Q2 2020.

Средата на Q4 2019

Nokia 9 Pureview, Nokia 8.1, Nokia 7.1

В края на Q4 2019/началото на Q1 2020

Nokia 7 Plus, Nokia 6.1 Plus, Nokia 6.1

Рано/средата на Q1 2020

Nokia 4.2, Nokia 3.2, Nokia 3.1 Plus, Nokia 2.2

Средата/края на Q1 2020

Nokia 8 Sirocco, Nokia 5.1 Plus, Nokia 1 Plus

Средата на Q2 2020

Nokia 5.1, Nokia 3.1, Nokia 2.1, Nokia 1

OnePlus

OnePlus е доста страхотен с актуализациите като цяло. Компанията вече е актуализирала OnePlus 7 Pro и OnePlus 7 до Android 10. Следващите ред са OnePlus 6 и OnePlus 6T, които трябва да бъдат актуализирани до края на 2019 г. След това OnePlus 5 и OnePlusnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *