Google официално разкри първия си огромен набег в мобилни плащания в Азия. Прегледът огромен разкри ново приложение за мобилни плащания, наречено Tez за нарастващата си индийска клиентска база. TEZ ще даде възможност на хората да свържат банковите си сметки с приложението, работещи с нарастващия индийски UPI стандарт. TEZ може да позволи на потребителите да плащат за продукти сигурно във физическите магазини, както и в онлайн, както и също така дава възможност за парични преводи от човек. Въпреки това Google вече има Android Pay, така че защо Tez?

Е, по -голямата част от индийските индивиди на смартфони нямат смартфон с NFC. Като такива, услугите, базирани на NFC като Android Pay, ще им е трудно да наваксам. Tez, от друга страна, използва стандарта на UPI, който вече е приет от над 50 банки в цялата страна. Има и вградена двуфакторна автентификация, така че хората не трябва да се притесняват да бъдат измамени. Приложението се предлага както за iOS, така и за Android най -добър от първия ден.

Изпратете пари за пари на вашето семейство, разделете разход за вечеря с приятели или платете квартала Чайвала. Направете всички плащания огромни или малки, директно от вашата банкова сметка в Tez, новото приложение за цифрово погасяване на Google за Индия

Каква е разликата?

Tez, за разлика от други услуги за погасяване, предлагани в Индия, не е мобилен портфейл. Тоест, няма да можете или не се очаква да съхранявате пари в приложението, както и да ги допълвате толкова, колкото да го използвате. TEZ много повече прилича на услугите за погасяване на Запад, като Apple Pay или Android Pay, само без NFC. намеквайки, че просто ви предлага метод за свързване на телефона ви с банковата ви сметка. По този начин, да ви даде възможност да плащате директно от банковата си сметка, използвайки телефона си, за да приспадне баланс. С други думи, това е просто приложение, което превръща телефона ви в дебитна карта.

поддържа

Тъй като Tez използва API, естествено работи с многобройни банки като Axis, HDFC Bank, ICICI, както и уточнява Bank of India и други, които поддържат UPI. Google работи с големи хранителни вериги като Dominos, доставя услуги като Redbus, както и Jet Airways, за да даде възможност за плащания, използващи TEZ. Бизнесът също разкри API, който ще даде възможност на всеки тип доставчик да поддържа плащания, като Tez тръгва по пътя.

UPI е усилие на индийското правителство да предостави много по -интегрирани банкови услуги на изключително фрагментиран пазар. както и един от многобройните методи, че индийският пазар е фрагментиран, е език. Естествено, приложението на Google има поддръжка за английски, хинди, бенгалски, Гуджарати, Канада, Маратхи, Тамил, както и телугу.

Подобно на всички останали приложения на UPI, има лимит от 1,00 000 за парични преводи, както и 20 трансфера за един ден.

Google вече запази името в други ориенталски страни като Индонезия, както и Филипините. Това може да означава, че Mountain View планира да изведе приложението и на други пазари в Азия.

[Googleplay url = ””/]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *