Apple работи върху съвсем ново ниво на безопасност и сигурност както за iOS, така и за Mac, според публикуван доклад. Тъй като Apple продължава борбата си срещу Jailbreaking, новата безопасност и сигурност има за цел да нанесе удар върху този квартал като цяло.

Неназованите източници казаха на публикацията, че новата система, която очевидно може да бъде деактивирана на MAC, обаче е задължителна за iOS, ще предложи значителна стачка за Jailbreaks с Apple, за която се казва, че е „особено ентусиазиран“ за работата си. Технологията, наречена „Rootless“ вътре в Apple, е насочена към избягване на дори лица на ниво администратор да придобият достъп до достъп до конкретни системи за данни на iPhone, iPad или Mac-въпреки че се смята, че тя може да бъде деактивирана в настолната операционна система на компанията.

Apple включва дупки в iOS от години, дупки, които Jailbreakers исторически са използвали, за да получат достъп до части от системата, с които обикновено не биха могли да взаимодействат. Именно това отваряне на iOS на съществено ниво е вероятно да бъде осуети от „без корен“ технологията на Apple, оставяйки Jailbreakers изключително много в началото на това, което може да е дълго, както и предизвикателно пътуване.

Не е имало никакъв вид дума за това, когато „Rootless“ ще бъде реализиран от Apple, но с iOS 9, както и OS X 10.11 вероятно ще дебютира на предстоящото събитие на WWDC следващия месец е възможно те да са двете операционни системи, които Ще включва новата функция за безопасност и сигурност, за да започнете с. Понастоящем Jailbreakers не са в състояние да заобиколят съществуващите стъпки за безопасност и сигурност, превърнати в iOS 8.3, но ако „Rootless“ прави това, което Apple очевидно вярва, че е способен да направи, тогава може да сме по -скоро за изчакване, преди да се върне джейлбрейното да се върне в нашите устройства.

Въпреки пристигането на „Rootless“ на Mac, не се смята, че ще обяви края на търсача, както го разбираме, въпреки че все още не е сигурно, по -скоро каква допълнителна безопасност и сигурност ще попречи на хората да имат достъп или със сигурност точно как планира планира да го направя. При условие, че Apple обаче очакваме „Rootless“ да бъде по -скоро огромният противник за тези, които искат да хакнат метода си в системи.

(Източник: 9to5mac)

Можете също така да искате да проверите:

Jailbreak iOS 8.3 / iOS 8.2 / iOS 8.1.3 Актуализация на състоянието

iOS 9 бета изтегляне, дата на издаване, функции, както и актуализация на слуховете

Можете да се съобразите с нас в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или като нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички най -нови от Microsoft, Google, Apple, както и в мрежата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *