в това, което може да се шуми като най -лошата уеб шега в света, която [се оказа] ужасяващо истинска, ФБР попита всички – не, не само вие Въпреки това всички – да рестартират своите рутери. Като, най -добре сега.

Искането дойде чрез изявление за обществена услуга, публикувано в края на миналата седмица. Съществуващото прессъобщение на Министерството на правосъдието на САЩ също беше актуализирано заедно с малко обяснение защо.

Според актуализацията, ФБР наистина се надява, че рестартирането ще помогне на правителството да съсипе ботнет, преди разбрана руска хакерска група, наречена Софаси, е в състояние да втвърди защитата на злонамерен софтуер.

Сега разбираме какво мислите. Точно как може да се рестартира рутер, изведен от Bit Old Me, наистина да помогне на ФБР да свали руските хакери? Е, очевидно може.

Както отбелязва ФБР, рестартирането на рутер, заразен с злонамерен софтуер VPNFilter, ще съсипе частта от него, която е в състояние да направи цялата гада, която хакерите искат, включително шпиониране на потребителите. Това все пак ще остави пакета за инсталиране на мира, което означава, че в крайна сметка ще се обади в крайна сметка, както и ще се опита да изтегли нов полезен товар. Ако ФБР е прав, тогава той вече има домейна, който хакерите са използвали за този полезен товар, което предполага, че заразените рутери ще достигнат до Министерството на правосъдието, вместо на руснаците.

Разбира се, фабричното нулиране ще убие злонамерен софтуер завинаги, но това не е чудесно за ФБР.

„Въпреки че джаджите ще останат податливи на повторно заразяване със злонамерен софтуер от втория етап, докато са свързани с интернет, тези усилия максимално максимално определят, за да се определи, както и да пренасочи инфекцията по целия свят във времето, предложено пред участниците в Софати, да открият уязвимостта в командването си и -Нантрол инфраструктура. ”

Независимо от рестартирането или фабричното нулиране, може да си струва да проверите за актуализиран фърмуер за вашия рутер незабавно.

(Източник: IC3)

Можете също така да искате да проверите:

iOS 11.4 окончателно изтегляне Очаквана дата на излизане

IOS 12 Beta Download, Слухове, функции, дата на издаване [всичко, което разбираме досега]

PUBG Mobile 0.7.1 Beta APK, iOS приложението се разгръща, пластирните бележки се дразнят

Jailbreak iOS 11.3.1: С окончателното, както и iOS 12 бета версии скоро, ще видим ли нов публичен джейлбрейк?

Jailbreak iOS 11.3 / 11.3.1 / 11.2.6 на iPhone, както и iPad [актуализация на състоянието]

Изтеглете iOS 11.3.1 IPSW връзки, актуализация на OTA с ремонт за издаване на работни места за ремонт на екрани на трети страни

Можете да се съобразите с нас в Twitter, да ни добавите към вашия кръг в Google+ или като нашата страница във Facebook, за да се актуализирате за всички най -нови от Microsoft, Google, Apple, както и в мрежата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *