Официалният метод за отключване на Bootloader за Sony Xperia M4 Aqua вече не е наличен. Ето едно лесно ръководство, използващо, което можете да отключите вашия Bootloader с Flashtool, наличен за устройства на Sony Android. Подобно на официалния метод, ще трябва да придобиете отключването от съществено значение от официалния уебсайт на Sony. След като имате ключа, можете да продължите с отключването на Bootloader, като използвате приложението FastBoot, отбелязано в този урок.

Това остава неофициален метод. Следователно, ще трябва да сте предпазливи за това. Това ще отключи Bootloader на вашия Xperia Aqua M4. За да започнете с процеса на отключване на вашето устройство, първо се уверете, че спазвате изискванията, отбелязани по -долу. Първо отворете FastBoot и опитайте опцията Blu, за да отключите зареждащия механизъм. Ако не успее, продължете с урока по -долу. Първо прочетете пълния урок и след това продължете.

ВНИМАНИЕ: Гаранцията може да е невалидна, ако отключите Bootloader на вашето устройство. Ние от DroidViews няма да носим отговорност за никакви повреди на вашето устройство. Няма да носим отговорност, ако тухли устройството си. Преценката на читателя се препоръчва.

Изтегляния

Изтеглете Flashtool за устройства на Sony Xperia на Windows, Linux и Mac OS

Предпоставки

Тази процедура е приложима само за Xperia Aqua M4. Не го опитвайте на друго устройство.

Настройте ADB и FastBoot на вашия компютър. Можете да изтеглите Android SDK платформата.

Инсталирайте Sony USB шофьори на вашия компютър.

Отворете Настройки> Опции за разработчици и активиране на USB отстраняване на грешки на вашето устройство.

Вземете инструмента FastBoot от секцията за изтегляне.

Отидете на опциите за разработчици и активирайте разрешението OEM да отключите, ако е приложимо.

Ще ви е необходим от съществено значение, за да отключите устройството си зареждане. За да направите това, отидете на уебсайта на Sony. Изберете M2 или M и изпълнете стъпките, за да получите ключа си. Можете да намерите серийния номер на вашето устройство в Настройки – за статус на телефона -. Превъртете надолу, за да видите серийния номер.

Резервни приложения и данни
Въпреки че този процес може да не изтрие нито една от вашите данни, силно се препоръчва резервно копие. Отключването на Bootloader обаче понякога може да премахва приложения и данни. Уверете се, че архивирате приложенията, данните си и т.н. Това ще бъде полезно, в случай че нещо се обърка. Можете да използвате Sony PC Companion за тази цел.

Как да отключите bootloader на Xperia M4 Aqua

Това ще отключи Bootloader на вашия Xperia Aqua M4. За начало първо отворете FastBoot и опитайте опцията Blu, за да отключите зареждащия механизъм, докато вашето устройство е свързано и настройка според изискванията. Ако не успее, продължете с урока по -долу. Първо прочетете пълния урок и след това продължете.

Изтеглете и инсталирайте Flashtool отгоре.

Отворете папката, в която е инсталиран Flashtool. (Пример: c:/flashtool)

Сега отворете папката с име Custom и отворете папката с име MyDevices. (За Flashtool Версия 0.9.18.4 Той съществува. Ако не е, можете да го създадете.

В по -новия Flashtool ще трябва да поставите папката в „C: \ Потребители \ \. В противен случай можете да изберете ръчно)

Сега създайте нова папка и я преименувайте с кода на вашето устройство. Вижте бележка 2 за това как да намерите кода на вашето устройство по -долу.

Сега отворете тази папка, създадена по -рано.

Създайте нов текстов файл и го преименувайте като улкод.

Поставете вашия код за отключване и го запишете в текстовия файл

Отворете Flashtool и опитайте отново опцията Blu.

Забележка 1: Стъпка 3 и 4 ще изискват да потвърдите версията на Flashtool и да действате съответно.
Забележка 2: В стъпка 5 ще ви е необходим кодът на устройството. Кодът на вашето устройство се показва в дневника, когато щракнете върху бутона Blu, на „текущото устройство“, след модела на вашето устройство.
Потърсете линия като:

09/045/2015 23:45:08 – Информация – Текущо устройство: C2104 – AB100C2DE3 – 1272-4136_R5B – 1269-5420_15.3.A.1.17 – World -A_15.3.A.1.17

Например, ако кодът на устройството е AB100C2DE3, тогава това трябва да бъде новото име на папката в стъпка 5.

След като процесът приключи, зареждащият механизъм на вашето устройство сега трябва да бъде отключен. Сега можете да продължите с инсталирането на TWRP или подобни персонализирани възстановявания на вашия Xperia Aqua M4.

За заявки коментирайте по -долу. Ако сме ви помогнали, тогава да ни харесате и да ни споделяте на социални платформи. Ако имате нужда от помощ с други устройства, уведомете ни.

Прочетете следващото: Как да корен Mediatek Arm V8 устройства

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *