OnePlus 5 едва ли е излязъл от седмица, но кога това някога е спряло независимите разработчици. Те вече са намерили начин да инсталират TWRP и Root OnePlus 5. Всъщност вкореняването на 5 е доста лесно. За разлика от други OEM производители, които няма да ви позволят да отключите зареждащия механизъм, докато не получите от съществено значение от тях, отключването на устройство OnePlus също е доста лесен процес. В крайна сметка това е марка на ентусиаста. XDA старши член XDVS23 е този, който е създал изграждане на TWRP персонализирано възстановяване за устройството OnePlus.

Ще трябва да отговорите на някои изисквания, преди да можете да изкораете своя OnePlus 5 все пак.

Предпоставки

Инсталирайте ADB и FastBoot на вашия компютър, ако още не сте го направили.

Активирайте USB отстраняване на грешки и отключване на OEM на вашия OnePlus 5.

Уверете се, че вашето устройство има достатъчно сок от батерията, за предпочитане над 50%.

Архивирайте всичките си данни, защото отключването на Bootloader ще изтрие всичко от вашето устройство. Във всеки случай винаги е добра идея да архивирате всичките си данни предварително, в случай че нещо се обърка.

Изтегляния

Изтеглете TWRP изображение за OnePlus 5

SuperSu

Magisk

Преименувайте файла с изображения на TWRP на Recovery.img за лесна инсталация и след това го преместете в папката за инсталиране на ADB. Това е C: \ програмни файлове (x86) \ Минимален ADB и FastBoot по подразбиране, освен ако не сте го променили по време на инсталирането.

Отключете зареждащия механизъм

Изключете телефона си.

Натиснете и задръжте бутона за силата на звука и захранването заедно на вашия OnePlus 5, докато той се превърне в режим FastBoot.

Свържете го с вашия компютър чрез USB кабелна телевизия и се уверете, че връзката не е хлабава.

Сега отидете в папката за инсталиране на ADB на вашия компютър. (C: \ Програмни файлове (x86) \ Минимален ADB и FastBoot)

Въведете CMD в адресната лента и натиснете Enter, за да отворите прозореца на командния ред в папката.

Сега да видим дали вашето устройство е правилно свързано към вашия компютър. За да направите това, въведете командата, дадена по -долу и натиснете Enter.
устройства за бързо бут

Ако вашето устройство е свързано, ще видите серийния номер на телефона си и ако не го направите, трябва да проверите дали сте инсталирали всички необходими драйвери.

Въведете командата по -долу, за да отключите вашия Bootloader, ако вашето устройство е открито. Не забравяйте, че това ще изтрие всичко на вашия телефон.
Отключване на OEM FastBoot

На телефона си ще бъдете предупредени за отключване на Bootloader, натиснете бутона за обем нагоре, за да подчертаете да и бутона за захранване, за да го изберете.

Когато устройството ви се рестартира, го изключете отново и се заредете в режим на възстановяване. За да направите това, натиснете и задръжте бутоните за захранване и силата на звука заедно за няколко секунди.

В запасите OnePlus възстановяване избършете всички потребителски данни и след това отново изключете устройството си.

Инсталирайте TWRP възстановяване

Отворете команден прозорец в папката за инсталиране на ADB отново, ако сте затворили предишния.

Заредете телефона си в режим FastBoot и го свържете към вашия компютър.

Въведете следната команда, за да запалите файла с изображение на TWRP.
Възстановяване на FastBoot Flash Recovery.img

Когато мигането приключи и той ще бъде в купе от секунди, не рестартирайте телефона си, като използвате команди за бърз бут. Вместо това ръчно изключете телефона си и след това стартирайте възстановяване, като използвате бутоните за захранване и силата на звука.

Телефонът ви трябва да се зареди в TWRP възстановяване този път.

Плъзнете, за да разрешите модификации, ако поискате.

Root oneplus 5

Сега, когато вашият OnePlus 5 има инсталиран TWRP възстановяване, можете да го изкорените.

Потребители, които желаят да дешифрират устройството си, изтеглете най-новата ZERITY-OPT-ENCRYPT ZIP и го прехвърлят на телефона си заедно със SuperSU или Magisk. След това отидете да избършете> Форматирайте данни и въведете Да, когато попитате дали искате да монтирате вътрешно съхранение. Онези, които желаят своя OnePlus 5 да останат криптирани, могат да пренебрегнат тази стъпка.

Изтеглете и прехвърлете SuperSU или Magisk от секцията за изтегляне и прехвърлете файловете на телефона си през MTP връзката.

Изберете Инсталиране от главното меню TWRP.

Отворете файла SuperSU или Magisk, който преди това сте прехвърлили на телефона си и го изберете.

Плъзнете, за да мигате файла.

Ще видите бутон за рестартиране на системата в долната част на мигането, докоснете го.

Вашето устройство ще се рестартира и когато го направи, трябва да видите приложението SuperSu или Magisk Manager в чекмеджето на приложението ви.

Ако сте избрали SuperSU, вашето устройство може да рестартира няколко пъти, преди да стартирате напълно за първи път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *